Rreth nesh

Industria e Mishit Calabria – Natura

Calabria Sh.p.k si kompani eshte themeluar ne vitin 1992 dhe qe nga atehere operon ne menyre te suksesshme ne tregun e Kosoves. Kompania kryesisht ka operuar dhe operon si distributor ekskluzive e kompanive te ndryshme ne tere territorin e Kosoves. Produktete e para qe ka operuar Calabria Sh.p.k kane qene shitja e produkteve te Qumeshtit dhe llojeve te mishit te ngire dhe akulloreve.

Kompania Calabria ka qene distributore e shume kompanive te ndryshme si: Mlekara Shabac, Torre Coperlat, Nestle, Algida, dhe tash punon si distributore e kompanise Ulker per akullore ne tere territorin e Kosoves ku ka kapacitet dhe potencial te jashtezakonshem ne treg me 4500 pika te shitjes per momentin.

Gjitashtu ne kuader te kompanise Calabria eshte edhe Qendra Tregtare Grande Calabria ku ka si partner kryesor Interex-in qe eshte pjese e zingjirit te Supermarketeve Franceze Intermarche Group.

Ne vitin 2013 Calabria Sh.p.k ka privatizuar edhe Indusitrine e Mishit ne Velekince te Gjilanit dhe Frigoriferin ne Shillove ku me aktivizimin dhe funskionalizimin e ketyre dy njesive Calabria Sh.p.k pretendon qe te beje prodhimin e mishit, produkteve te mishit, produkteve te ndryshme te mishit te pules si dhe ne Firgoriferin e Shilloves te beje paketimin dhe ngrirjen e produkteve te frutave si: manat, manaferrat, vishnjet, mollat e shume produkte te ndryshme.

Pra, qellimi i kompanise eshte qe sa me shpejte te beje funksionalizimin e ketyre dy pikave ku ka te sigurt edhe Eksportin e nje sasie te madhe te ketyre produkteve pasi ka shume bashkepuntore jashte Kosoves dhe eshte ne bisedime per eksportin e ketyre produkteve ne tregjet Ballkanike dhe Evropiane.

Deri në fazën e tanishme investimi kalon shifrën 2.5 milion euro, derisa nevojat janë edhe më të mëdha, por bashkëpunimi me Ministrinë e Bujqësisë, me Komunën e Gjilanit, me donatorët si USAID dhe të tjerë, e bënë këtë angazhim më të lehtë.
Ndryshe në këtë fabrikë kapaciteti i plotë i prodhimit ditor është therrja e mbi 700 krerë gjedhë dhe produktet e përpunuara janë; mishi i freskët, suxhuku, sallami, proshuta dhe produkte të tjera nga mishi i cilësisë së lartë.